fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
08 jul, 2020

Waarom heb ik last van urineverlies tijdens de zwangerschap?

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van urineverlies. Lachen, niezen en hoesten zijn een bekende veroorzakers van druppels urineverlies tijdens de zwangerschap. Best vervelend of misschien vind je het zelfs een beetje ongemakkelijk. Er wordt vaak niet veel over gepraat, maar je bent niet de enige! Zo’ n 50 tot 70% van de vrouwen heeft last van urine-incontinentie tijdens de zwangerschap.

Ongewenst urineverlies tijdens de zwangerschap wordt veroorzaakt door enkele factoren, namelijk:

  • Verslapping van de bekkenbodem
  • Extra druk op de bekkenbodem

De bekkenbodem verslapt door het hormoon progesteron wat je produceert tijdens de zwangerschap. Het hormoon progesteron verandert de samenstelling van het bindweefsel en de spierspanning. Ook door de groei van de baarmoeder en de baby neemt de druk op de baarmoeder toe. Hierdoor kan de sluitspier minder goed zijn werk doen, waardoor jij ongewenst urine verliest.

Schaam je niet voor urineverlies

Zoals hierboven geschreven hebben veel vrouwen last van urineverlies tijdens de zwangerschap. Dat je lichaam verandert kan je onzeker of angstig maken. Maar vergeet vooral niet te genieten van de zwangerschap!

Wat kun je doen bij urineverlies tijdens de zwangerschap?

Het urineverlies kan je een machteloos gevoel geven. Maar er zijn manieren om de klachten te verminderen. Bekkenbodemspier oefeningen doen is een bewezen manier om je bekkenbodemspieren sterker te maken. Ook een rechte houding tijdens het plassen kan al helpen, waardoor de blaas zich beter leegt.

Ook producten kunnen je helpen om te doen en laten wat je wilt tijdens de zwangerschap zonder angst voor doorlekken. Wel eens gedacht aan absorberende slips? De modieuze slips bieden je zekerheid tijdens de zwangerschap. Door het onzichtbare 3 laags kruisje ziet de slip er net uit als een gewone slip. De slip is sexy en biedt jou zekerheid waardoor jij extra kunt genieten op de komst van de kleine!