fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 2 min. read
08 feb, 2023

Laatst las ik een artikel met de titel: 'nog een lange weg te gaan'. Het doel: in 2050 moet de economie volledig circulaire zijn.

Deze week organiseert impactmakers in Zwolle een inspiratieroute om je te inspireren, zelf meer circulair te gaan leven. Er staan veel mooie initiatieven en ondernemers langs deze route. Alle kleine beetjes helpen om deze lange weg iets korter te maken. Wij staan deze week ook langs deze route om hopelijk meer mensen te inspireren om duurzame keuzes te maken.

Menstruatieondergoed circulair?

Volcare verkoopt lekvrij ondergoed, dit ondergoed is geschikt voor zowel urineverlies maar ook voor tijdens je menstruatie. Door menstruatieondergoed te dragen bespaar je veel afval. Want wees eerlijk, is jouw prullenbakje naast de toilet ook niet helemaal vol na een week menstrueren? Wist je dat het wel 500 jaar duurt voordat de wegwerpinleggers afbreken? Menstruatieondergoed is wasbaar en maakt deze wegwerp artikelen overbodig! Sommige vrouwen gebruiken bijvoorbeeld de menstruatiestring naast een cup, wat natuurlijk ook veel afval bespaart!

Volcare probeert zorgvuldig materialen te kiezen die we gebruiken voor de producten. Daarom worden slips grotendeels gemaakt van gerecyclede polyamide of organisch katoen. Daarnaast produceren we alle slips in Europa waardoor de kwaliteit erg goed is en de slips lang mee gaan, duurzaam dus ;)!

Stil staan bij circulair

Deze week van de circulaire economie is een mooi moment om even stil te staan hoe jij kan bijdragen een een circulaire wereld. Menstruatieondergoed is een voorbeeld, maar er zijn zoveel andere mogelijkheden om een steentje bij te dragen. Laat je inspireren en motiveren, want alle kleine beetjes helpen!