fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
16 mrt, 2022

Afscheiding in je onderbroek - is dat normaal?

Een vochtige onderbroek door afscheiding. Soms erg vervelend, maar is het normaal? Je baarmoederhals en de binnenwand van je vagina maken slijm en vocht aan. Dit zorgt ervoor dat het daarbinnen schoon en gehydrateerd blijft. Slijm in je onderbroek is dus normaal ‘down under’. Wij vrouwen hebben vanaf de menstruatie tot aan de overgang hier mee te maken.

Soorten afscheiding

Afscheiding kan van kleur en mate verschillen. De hoeveelheid slijm heeft te maken met, je raad het al: HORMONEN! Wisseling in hormonen kan afscheiding veroorzaken. Oorzaken van afscheiding zijn bijvoorbeeld menstruatiecyclus, de pil, zwangerschap en de overgang. Afscheiding is dus normaal bij vrouwen, maar bij overmatige of veranderende afscheiding is het goed om extra onderzoek te doen, dit kan dan bijvoorbeeld komen door een ontsteking, soa of schimmelinfectie. Bij twijfel, maak altijd een afspraak bij je huisarts!

Afscheiding of slijm is vervelend

Afscheiding kan vervelend zijn, maar normale afscheiding hoort dus bij het vrouwelijk lichaam. Het kan per vrouw verschillen hoe veel afscheiding er in de onderbroek terecht komt. De ene vrouw heeft weinig afscheiding en er geen last van. De ander kan het als hinderlijk ervaren. Sommige vrouwen dragen om deze reden vaak een inlegkruisje. Veel vrouwen schaffen daarom een absorberende string of hipster aan, dan is een inlegkruisje in je slip overbodig. Het draagt en voelt als een normale onderbroek, maar heeft als voordeel dat het een absorberend kruisje bevat wat jouw slijm opvangt. Tevens is het natuurlijk ook nog eens beter voor he milieu ;)

Hoe werkt absorberend ondergoed?

Ik hoor je hardop denken, hoe werkt dat dan precies? Absorberend ondergoed is ondergoed waarin een absorberend kruisje verwerkt zit. Dit kruisje is dun en je voelt er weinig van. Het voelt alsof je een normale onderbroek of string aan hebt, maar dan veiliger. De string en hipster zijn speciaal gemaakt als vervanging voor een inlegkruisje. Het kruisje in dit ondergoed vangt vocht op en lekt niet door. Dit kan voorkomen dat je opeens een natte (onderbroek)broek hebt door afscheiding of slijm verlies.

Pluspunten absorberend ondergoed

  • Comfortabele pasvorm
  • Geschikt voor afscheiding
  • Duurzaam alternatief op inlegkruisjes

Welk ondergoed is geschikt als vervanging van inlegkruisjes?

De string en hipster zijn speciaal ontwikkeld ter vervanging van inlegkruisjes. Bekijk de producten voor meer informatie