fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 2 min. read
08 jul, 2020

Verlies jij wel een druppels urine? Dan raad ik je aan om deze bekkenbodemspier oefeningen te doen! Het ophouden of doorlaten van urine heeft alles te maken met controle over je bekkenbodem! Bekkenbodemspier oefeningen zijn een bewezen effectieve manier om ongewenst urineverlies te verminderen. Dus waar wacht je nog op? Hieronder geef ik je een paar praktische oefeningen. 

Bekkenbodemspier, wat is dat? 

Maar eerst, als we het over de bekkenbodemspier hebben. Waar hebben we het dan over? Dit zijn de spieren die je gebruikt als je het plassen even afknijpt. Als je even in gedachten voorstelt dat je je plas wilt ophouden, dan span je de bekkenbodemspier aan ;). 

Bekkenbodemspier oefening

  1. Ga op een niet al te zachte ondergrond op je rug liggen, met gebogen knieën en voeten op de grond.​
  2. Leg je handen op je buik. 
  3. Span je bekkenbodemspieren 6 seconden strak aan (dus afknijpen) en adem rustig door. Probeer tijdens het knijpen nog eens extra hard te knijpen. Let wel op dat je buik, bil en bovenbeenspieren ontspannen blijven. Je billen moeten op de grond blijven.
  4. Ontspan je bekkenbodemspieren 6 seconden. 
  5. Herhaal dit 10 keer, dus 6 seconden knijpen, 6 seconden ontspannen. 

Gaat dit nou goed? Dan kun je deze oefening ook zittend of staand doen, dus op je werk, in de rij bij de kassa of voor de televisie! Ideaal toch?!

Bekkenbodemspier

Bekkenbodemspier oefenen met proffesionals.

Wil je nou andere oefeningen gaan doen of tips tijdens de uitvoering. Schroom niet en maak een afspraak bij een bekkenbodem specialist. Zij kunnen je zeker weten verder helpen! Nogmaals het is bewezen effectief om ongewenst urineverlies tegen te gaan.

In de tussentijd is misschien het lekvrije ondergoed een idee?

Heel veel succes!

Geschreven door: Liselotte Volkers