✓ Vandaag voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

✓ Bestelling boven de €30,- gratis verzending

✓ 1000+ tevreden klanten gingen je voor

Liselotte Volkers
Leestijd: 1 - 2 minuten
05 nov, 2020

Wat is urineverlies precies? 

Urineverlies wil zeggen dat je regelmatig ongewenst urine verliest. Het woord kan aardig uit een lopen en is per vrouw verschillend. De frequentie en mate kan verschillend zijn. Bij de een is het een paar keer per maand en bij de ander elke dag of voortdurend. Het kan gaan over enkele druppels maar ook oom kleine scheutjes of scheuten. 

Verschillende benamingen urineverlies

Er zijn heel veel verschillende namen voor urineverlies. Incontinentie voor urine, urine-incontinentie, of gewoon incontinentie. Een letterlijke vertaling van incontinentie is het niet kunne ophouden. 

Lichamelijk ongemak, of meer? 

Ongewenst urineverlies heeft voor veel vrouwen invloed op het dagelijks leven. Je let erop dat er wel een toilet in de buurt is als je ergens heen gaa, je past je kleding erop aan, je vindt sporten vervelender en gaat minder vaak. Herkenbaar?

Wat kun je doen als je last hebt van urineverlies?

Misschien schaam je je er wel voor, maar je bent echt niet de enige. Ga naar de huisarts, je krijg voor dan voorlichting op welke manieren je misschien geholpen kunt worden. 

Wat is urineverlies precies?  Urineverlies wil zeggen dat je regelmatig ongewenst urine verliest. Het woord kan aardig uit een lopen en is per vrouw verschillend. De frequentie en mate kan verschillend zijn. Bij de een