fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

1 - 2 min. read
19 jan, 2021

Dingdong… Je vriendin belt aan want jullie hebben afgesproken om een dagje te gaan shoppen. Nog snel even plassen en wegwezen..! Je neemt niet goed de tijd om te plassen met als gevolg… je kan over een half uur weer een toilet opzoeken. Herkenbaar?

Veel mensen met urineverlies hebben een verkeerd ‘ toilet gedrag’. Ze hebben een verkeerde houding tijdens het plassen, plassen niet goud uit en nemen te weinig tijd om rustig te plassen. Let daarom op je toilet gedrag. Weten hoe? Wij zetten de tips voor je op een rijtje:

  • Zorg dat je goed rechtop zit. Je bekken is iets voorover gekanteld, je onderste gedeelte van de rug is dan hol.
  • Ontspan de bekkenbodem en blijf deze ontspannen. Het duurt gemiddeld zo’n 20 – 30 seconden voordat de blaas leeg is. Tellen maar…!
  • Ga niet meepersen! Door te persen druk je de plasbuis juist dicht. Dan ga je ‘ stippeltjesplassen’ : Kleine beetjes tegelijk.
  • Blijf nog steeds ontspannen zitten. Als de baas leeg is, kantel dan de bekken een paar keer naar voren en achter, schommel dus een paar keer heen en weer.
  • Span tenslotte de bekkenbodemspieren aan en sta op!

Neem tijdens het plassen de tijd! Laat je niet opjagen door wat dan ook. Door goed uit te plassen neemt de kans op een blaasontsteking af!

Succes met het toepassen van de tips tijdens het plassen!