fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
08 jul, 2020

“De manier waarop ongewenst urineverlies wordt afgebeeld is een illusie. Het wekt een (deels) onjuist beeld van de werkelijkheid.”

Een ‘Geheimpje’ ?

Toen ik hierover nadacht kwam ik tot de conclusie dat advertentiesite over dit onderwerp altijd gepaard gaat met ‘een geheimpje’. Moet je er dus stiekem over doen? Verder wordt ongewenst urineverlies vaak in verband gebracht met oudere leeftijd. En wat nou als je 30 jaar bent en last hebt van ongewenst urineverlies? Is dit dan raar? De realiteit is anders. Het is vaak helemaal niet leeftijd gerelateerd. Het kan verschillende redenen hebben, zoals zwangerschap, bevalling, ziekte, dieet of leeftijd. Kortom: de manier waarop ongewenst urineverlies wordt afgebeeld is een illusie. Het wekt een (deels) onjuist beeld van de werkelijkheid. 

“De cijfers liegen er niet om, ongewenst urineverlies is een veel ervaren fenomeen” 

Schaamte

Persoonlijk vind ik dit jammer. Ik merk als verpleegkundige en door gesprekken met klanten dat er liever niet gesproken wordt over ongewenst urineverlies. Door schaamte worden er soms activiteiten vermeden, zoals hardlopen, sporten of seksuele intimiteit. Sommigen krijgen er zelfs depressieve gevoelens van. 

Om deze redenen is het onduidelijk hoe je met dit ‘probleem’  om moet gaan. Het gevolg hiervan is dat het probleem vaak groter wordt ervaren dan nodig. Dit is waar Volcare de missie en visie op heeft gebasseerd. De cijfers liegen er niet om, ongewenst urineverlies is een veel ervaren fenomeen. Volcare wil vrouwen de beste praktische en comfortabele oplossingen bieden. Ondergoed wat stijlvol en comfortabel is. Het is tijd om je er niet meer voor te schamen. Laat dit een gespreksonderwerp worden, het liefst dit weekend nog!