fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
05 nov, 2020

Gister had ik een interview met Angela (54). Normaal praat ze niet zo graag over dit onderwerp, maar ze ziet het belang in om urineverlies meer bespreekbaar te maken. 

Wanneer kreeg je te maken met ongewild urineverlies? 

Ik heb drie kinderen. Na de komst van de tweede kreeg ik last van last van ongewild urineverlies. Ik snapte er niks van en ontkende het ‘probleem’ eerste een tijdje. Maar dat hield ik niet lang vol. Mijn oudste vroeg vaak of ik mee wilde springen op de trampoline, maar ik had altijd wel een smoes paraat waarom het even niet kon. De echte oorzaak verzweeg ik. Tot de dag dat mijn beste vriendin vertelde dat zij naar een bekkenbodem therapeut was geweest. Ik had zo’ n vermoede waarom, maar vroeg toch ter verduidelijking waarom ze daarheen was gegaan. Ze vertelde mij dat ze wel eens last had van ongewild urineverlies. Ik slikte even en vertelde voor het eerst aan iemand dat ik hier ook wel eens last van had. En hoe dat voelde? Eigenlijk wel heel fijn! Mijn vriendin besloot gelijk om op de grond te liggen en de oefeningen voor te doen. Dit was een gezellige middag als ik er zo aan terug denk. Ik heb sinds haar bezoek iedere dag de oefeningen gedaan. We sms’ten elkaar elke avond ter herinnering. Serieus, na een paar maanden had ik nog nauwelijks last van urineverlies en sprong ik zelfs mee op de trampoline! 

Urineverlies en de overgang 

Tja, en toen de overgang…. Langzaam maar zeker kreeg ik steeds vaker druppels urine in mijn slip. Hier baalde ik enorm van! Als snel belde ik de bekkenbodemtherapeut in ons dorp op om een afspraak te maken. Ik ben nu weer een aantal maanden actief mijn bekken aan het trainen. Ook belde ik mijn beste vriendin op en sneed het onderwerp weer aan. Heel toevallig had ze een artikel in het AD gelezen over jullie slips en gaf mij een link van jullie site. Ik ben even gaan rondspeuren en besloot uiteindelijk een slip te bestellen, wie niet waagt wie niet wint dacht ik nog. Ik merk dat de bekkenbodemspier oefeningen helpen, maar soms voel ik me toch niet zeker genoeg om met niks de deur uit te gaan. En jullie slips zijn geweldig comfortabel, ik heb niet eens door dat ik dan een ‘speciale’ slip aan heb. Ik heb dus meerdere keren ervaren hoe fijn het is dat ik met mijn vriendin mijn ongemakjes kan delen. Zij kwam tevens twee keer met een oplossing! Ik hoop dus dat meer dames open gaan praten over urineverlies, al is het met je beste vriendin. Het kan je problemen echt verlichten, aldus Angela.