fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
24 jul, 2020

Slipjes zijn altijd erg mooi als je ze net nieuw hebt. Je wilt dit graag zo houden, maar hoe? 

Wassen vinden we vaak niet het leukste werk om te doen. We maken het graag een stukje makkelijker voor je en zetten wat wastips voor je slipjes op een rijtje: 

Iedere slip heeft zijn eigen wasvoorshriften, deze kun je vaak terugvinden op de label. Slipjes heb je namelijk in veel verschillende soorten stofjes, formaten, kleuren en met verschillende soorten accessoires. Natuurlijk zijn er altijd algemene wasadviezen.

5 tips voor het wassen van je slipjes

  1. Was je slipje op 40 graden Celsius. Zo blijven ze namelijk het langste mooi. Het kan soms geen kwaad als je slips een keer 60 graden was toepast.
  2. Bij kanten-slipjes verstandig om een waszakje te gebruiken. Zeker als je deze tegelijk met andere kledingstukken of BH’s wast. Zo voorkom je namelijk dat er iets achter de kantenstof blijft hangen en dat deze kapot gaat.
  3. Gebruik het juiste wasmiddel. Kies bij de witte slips voor wasmiddel voor de witte was. Voor alle de zwarte kanten slipjes kun je het beste wasmiddel voor de bonte was gebruiken.
  4. Probeer je slipjes zo veel mogelijk op kleur te sorteren. Door je slipjes met soortgelijke kleuren te wassen, loop je het minste kans op vervaging of verandering van de kleur.

Wat je zeker niet moet doen

  1. Stop je slipjes niet in de droger. Hierdoor wordt de elasticiteit minder.
  2. Strijk je slipjes nooit! Zeker voor kanten-slips is dit funest. Wil je toch graag je slipjes strijken? Doe dit dan alleen bij de katoenen en op de laagste stand.
  3. Was slipjes met kraaltjes, steentjes en andere accessoires nooit tegelijk met kanten slipjes. Kant is namelijk erg kwetsbaar en gaat dus snel kapot. Wil je slipjes toch graag samen wassen? Stop beide dan in een apart waszakje. Zo loop je het minste kans dat je kanten slipje kapot gaat.

Pas deze adviezen toe, en zorg er zo voor dat je slips langer mooi blijven!

Geschreven door: Liselotte Volkers