fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
13 jul, 2021

Ga jij aan de slag tegen urineverlies? Lees de tips in deze blog!

Soorten urineverlies: Aandragincontinentie vs. Stressincontinentie

Een veelvoorkomend probleem bij vrouwen is urineverlies. Er zijn verschillende oorzaken en soorten van het verliezen van urine. Verlies je bijvoorbeeld urine tijdens het lachen, niezen of springen. Dan heb je last van inspanningsincontinentie ook wel stressincontinentie genoemd. Moet je opeens heel nodig naar de wc en verlies je dan wat urine? Dit is aandrangincontinentie. Je kan ze apart van elkaar hebben of een combinatie van deze twee!

Maar wat kan je nou doen tegen urineverlies?

Je kan zeker zelf stappen ondernemen tegen urineverlies. Wij zitten ze hieronder voor je op een rijtje.

1. Ga naar de huisarts met urineverlies

Je denk misschien wel, moet dit echt? Maar het is zeker aan te raden om je te laten onderzoeken. Er zijn verschillende behandelmethodes om urineverlies aan te pakken. De specialist kan mogelijk de oorzaak vaststellen en een behandelplan opstellen.

2. Leef gezond

Gewicht heeft ook inlvoed op urineverlies. Want hoe meer gewicht, hoe meer er druk is op je lichaam en de spieren rondom de blaas. Een gezond gewicht is dus belangrijk. Eet gezond en beweeg genoeg.

3. Stop met roken

Roken is niet opzichzelf staand een oorzaak van urineverlies, maar het kan het wel verergeren. Als je rookt hoest je bijvoorbeeld meer waardoor er steeds veel druk op je blaas komt.

4. Drink genoeg

Misschien denk je juist, laat ik minder drinken zodat ik meer controle kan houden. Fout! Dit maakt het juist erger. Doordat je weinig drink is de concentratie urine hoog waardoor dit juist irriteert voor je blaas. Drink 1,5 l water per dag. Dit verergert je urineverlies dus niet!

5. Zorg voor de juiste bescherming

Bescherming bij urineverlies biedt zekerheid. Niet bang hoeven zijn om door te lekken. Er zijn verschillende soorten bescherming waaruit je kan kiezen. Zo zijn er de reguliere welbekende tena lady’ s. Ook heb je ondergoed waar al een dikker kruisje in is verwerkt, waardoor je geen extra materiaal in hoeft, maar wat wel beschermd! Zo heb je het gevoel dat je normaal ondergoed aan hebt met een extraatje. Bekijk het assortiment slips hier.

Urineverlies