fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

Urineverlies tijdens het hoesten?

Herken je dat? Als je hoest even je benen bij elkaar houden? Veel vrouwen verliezen wel eens wat druppels urine bij het lachen, niezen of hoesten.

Waarom verlies ik urine tijdens het hoesten?

Goede vraag, waarom verlies je urine tijdens het hoesten. Misschien is je urineverlies begonnen tijdens de zwangerschap, na de bevalling of door hormoonverandering, zoals het ouder worden. Zo’n 1 op de 3 vrouwen krijgt in haar leven te maken met urineverlies. De ernst en mate van urineverlies kan erg verschillen.

Urineverlies tijdens het hoesten kan komt omdat tijdens het hoesten er druk komt op je bekkenbodem. Als je bekkenbodem verzwakt is kan het dus zijn dat je urine verliest tijdens het hoesten. Als je last hebt van urineverlies tijdens het hoesten is het dus verstandig om je bekkenbodem sterker te maken. Bekkenbodem spier oefeningen zijn een bewezen effectieve manier om urineverlies te verminderen.

Bekkenbodem spieroefeningen tegen urineverlies

Zoals hierboven al beschreven is, is bekkenbodemspier oefeningen een bewezen effectieve manier. Daarom hebben wij hier een apart blog over geschreven. Lees hier hoe je bekkenbodemspier oefeningen moet doen.

Andere oplossingen voor urineverlies tijdens het hoesten

Het is altijd goed om urineverlies proberen te verhelpen. Helaas lukt dat niet altijd (even snel). In de tussentijd is het belangrijk dat goed voelt, ook met urineverlies. Laat je leven niet beïnvloeden door urineverlies dat bijvoorbeeld voorkomt tijdens het hoesten, lachen of niezen. Er bestaan goede incontinentie materialen om urine op te vangen. Een minder bekende oplossing is wasbaar lekvrij ondergoed. Dit ondergoed ziet er uit als normaal ondergoed, maar lekt niet door. Een inlegger is dan overbodig. Zo kun je toch alle dingen blijven doen in normaal voelend ondergoed.

Succes!

urineverlies tijdens het hoesten