fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
08 jul, 2020

Activiteiten sporten en mate van urineverlies

Zoals hierboven beschreven, is sporten geen risicofactor maar lokt urineverlies wel uit. Veel vrouwen hebben last van druppels urineverlies tijdens het sporten. Bij sommige activiteiten meer dan de ander. Hoe intensiever de activiteit, hoe meer en sneller vrouwen last krijgen van urineverlies. Hier komt het woord stressincontinentie ook vandaan. Het woord stress wordt gebruikt doordat drukverhoging in je blaas de stressfactor is voor stressincontinentie. 

Advies voor urineverlies tijdens het sporten

Urineverlies is niet gevaarlijk, maar het moet vooral geen belemmering worden om te gaan sporten. Hier wat adviezen om bewegen comfortabeler te maken

  • Train je bekkenbodemspieren. Dit is een bewezen effectieve manier om stressincontinentie te verlichten of zelfs te verhelpen! Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen, ook speciale bekkenbodemfysiotherapeuten. Je kan ook genoeg filmpjes en blogs op het internet vinden over bekkenbodemoefeningen, dus waar wacht je op, begin vandaag nog! 
  • Minder drinken helpt niet tegen urineverlies tijdens het sporten. Wel is het verstandig om voor het sporten goed uit te plassen en niet voorafgaand aan het sporten grote hoeveelheden te drinken. 
  • Sommige stoffen kunnen je blaas irriteren, oa cafeïne 
  • Wegwerp incontinentiemateriaal kan vervelend aanvoelen bij het sporten, zichtbaar zijn in een strakke sportbroek of tijdens het omkleden in de kleedkamer. Met deze incontinentieslips is dat verleden tijd. Ze zien eruit als gewoon ondergoed met de voordelen van incontinentiemateriaal. Bestel ze hier
  • Last but nog least! Het is en blijft een weinig besproken onderwerp, jammer. Want heel veel vrouwen hebben last van urineverlies tijdens het sporten. Zet de eerste stap en maak het bespreekbaar met je sportmaatjes of vriendinnen! 

Succes met het uitvoeren van je nieuwe voornemens! Hopelijk dragen deze tips hieraan bij.