fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
08 jan, 2022

Heb jij op 1 januari verkondigd dat jij dit jaar meer wilt gaan sporten? Je stelt een sportschema op, koopt een nieuwe sportoutfit en lekker zittend sportondergoed, klaar om te knallen, toch?! Maar hoe houd je dit vol als je tijdens het sporten urine verliest, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, springen of spinnen? Wij geven je praktische informatie zodat jij je sportdoelen bereikt!

Sporten en urineverlies

  1. Ongewild urineverlies tijdens het sporten heet ook wel inspanning of stressincontinentie. Als je hier last van hebt kun je dus urine verliezen tijdens het hardlopen, tennissen, spinnen, fietsen of springen. Dit komt omdat er bij deze activiteiten druk op je bekkenbodem ontstaat. Sterke bekkenbodemspieren sluiten de blaas normaal goed af, maar bij zwakke bekkenbodemspieren kan het dus zo zijn dat je helaas soms wat urine tijdens het sporten verliest.
  2. Het is dus een logische stap om bekkenbodemspier oefeningen te gaan doen om urineverlies tijdens het sporten te verminderen. Er staan veel filmpjes op youtube hierover, maar je kan natuurlijk ook een bekkenbodem therapeut hierbij laten helpen. Schroom niet om een afspraak met hen te maken.
  3. Wist je dat ongeveer 50% van de vrouwen wel eens last heeft van urineverlies tijdens het sporten. Bedenk dus dat je niet de enige bent die er last van heeft. Probeer het gesprek aan te snijden met je sportmaatjes. Je zult verbaast zijn hoeveel anderen hier ook last van hebben. Doorbreek het taboe!
  4. Als je het gesprek bent begonnen is het ook fijn om tips en oplossingen met elkaar te delen. Vaak kom je erachter dat er praktische oplossingen zijn voor urineverlies tijdens het sporten.
  5. Zorg ervoor dat je niet doorlekt tijdens het sporten. Er zijn verschillende materialen hiervoor te verkrijgen. Denk aan een wegwerp inlegkruisje, deze kunt je in je onderbroek plakken. Een nieuw en duurzaam alternatief is absorberend sportondergoed. Dit is ondergoed wat je kunt dragen tijdens het sporten, er zijn verschillende absorptie niveaus beschikbaar, verkrijgbaar in een hipster, slip en zelfs een string! Het is ziet eruit als normaal sportondergoed, maar dan met een absorberend kruisje. Dit kruisje vangt de druppels urine op en lekt niet door. Zo hoef jij geen schuifende en tevens zwetende inlegkruisjes meer te dragen. Ideaal toch?
  6. Zorg er ook voor dat je je zelfverzekerd voelt tijdens het sporten, dit kun je doen door de juiste opvang materialen te gebruiken, zoals het absorberende sportondergoed. Maar ook door een comfortabel en mooi sportoutfit te scoren.

Laat je niet gek maken door urineverlies, sport comfortabel en zelfverzekerd!

sporten urineverlies