fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 2 min. read
02 jun, 2022

Deze week (30 mei tm 5 juni) is het de week zonder afval. Aan ons de taak om deze week zo min mogelijk afval weg te gooien. Een uitdaging? Misschien wel! Het is goed om bewust te zijn van hoeveel afval wat we allemaal weggooien. Bewustwording is de eerste stap. Kijk maar eens naar alle verpakkingen die je weggooit nadat je gekookt hebt. Of kijk eens in de prullenbak naast de toilet na een week te hebben gemenstrueerd. Bij dat laatste kunnen we je een handje helpen!

Duurzaam menstrueren

Als vrouw gooien we zo’n 10.000 tampons of maandverband weg in ons leven. Dat is 90kg aan maandverband of 60kg tampons. Wegwerp menstruatieproducten horen bij het restafval en zijn niet te recyclen. Gelukkig zijn er steeds meer milieuvriendelijke alternatieven die je kan gebruiken tijdens je menstruatie. Dit is een positieve ontwikkeling waardoor er minder afval ontstaat en het de milieubelasting verlaagt!

Milieuvriendelijke menstruatieproducten kiezen

Heb je nog nooit herbruikbare menstruatieproducten gebruikt? Dan is het misschien eens een idee om dit te proberen en te kijken of het bij je past. Kies uiteindelijk vooral wat voor jou goed en prettig bij voelt! Zeker tijdens je menstruatie is dat van belang.

Menstruatieslips als alternatief

Menstruatieslips zijn een van de herbruikbare mogelijkheden als je ongesteld bent. Menstruatieondergoed bevat een absorberend kruisje wat menstruatievocht opvangt. Dit vervangt maandverband of een tampon. Er zijn verschillende soorten absorptie niveaus. Zo is er een slip die voor je hevige dagen geschikt is of een string die voor de laatste dagen perfect is. Bekijk ons assortiment en ontdek wat bij jouw menstruatie past!