fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 2 min. read
08 jul, 2020

Boodschappen tillen, springen in de sportschool, een lachbui met je vriendinnen. Incontinentie kan op alle leeftijden voorkomen, dus ook op jonge leeftijd. Je zult je verbazen hoeveel vrouwen dit ongemak aangaat.

Komt vaker voor dan je denkt

Incontinentie komt vaker voor dan je denkt. ‘Bij een kwart tot ruim de helft van alle vrouwen komt een vorm van incontinentie voor’, aldus gynaecoloog Veldkamp. Veel vrouwen weten dit niet, dit komt omdat dit onderwerp niet altijd een gesprek van de dag is. Veel vrouwen schamen zich ervoor, waardoor er nogal een taboe heerst rondom ongewenst urineverlies. Veel vrouwen weten niet goed wat ze aan moeten met dit ongemak en vermijden de huisarts of andere hulp, zoals bekkenbodemspecialisten.

Incontinentie soorten

Er zijn verschillende soorten incontinentie. Niet iedereen weet het verschil en hoe het nou precies komt. De oorzaak van ongewenst urineverlies is veelal een zwangerschap of een bevalling. De meest voorkomende vormen van incontinentie op jonge leeftijd zijn stressincontinentie en aandrangincontinentie. Stressincontinentie is als men urine verliest bij lichamelijk inspanning zoals lachen, hoesten en springen. Aandrang incontinentie is waarbij men de urine plots niet meer kan ophouden. 

Wat te doen?

Er wordt weinig over gesproken, er zijn vaak eenvoudige oplossingen voor dit ongemak. Het doen van bekkenbodemoefeningen is een bewezen effectieve manier om urineverlies te verminderen. Verder bestaan er andere hulpmiddelen. Je kent vast wel het reguliere wegwerp materiaal, vaak geassocieerd voor oudere dames. Ken je ook modieus incontinentieondergoed? Modieus, sexy en comfortabel, voor jong en oud! Bekijk het hier.