fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 3 min. read
04 mei, 2021

Het is mooi weer en je hebt zin in een fietstocht. Of het regent maar je wilt bij een vriendin op de koffie en hoopt droog van A naar B te komen. Zowel droog te blijven door de regen, maar ook door het verlies van urine. Je kan jezelf afvragen, wat als ik moet plassen onderweg? Of wat als ik zoveel urineverlies dat ik doorlek? 

Waarom verlies ik urine tijdens het fietsen?

Veel vrouwen hebben last tijdens het fietsen van urineverlies. Dit komt omdat tijdens het fietsen de druk op je buikholte toeneemt, waardoor je urine kan gaan verliezen.

Misschien heb jij vaak genoeg redenen om niet op de fiets te stappen..

Ik heb last van urineverlies tijdens het fietsen, wat kan ik doen?

Wij geven je graag een paar tips om de volgende keer WEL de fiets te nemen!

  1. Nog een allerlaatste keer plassen… herkenbaar? Eindeloos naar de toilet gaan om ervoor te zorgen dat je blaas ECHT leeg is. FOUT. Ook al klinkt dit logisch, dat is het niet! Hoe vaker je plast, hoe meer je blaas overprikkeld raakt en hoe sneller je dus weer aandrang krijg om te plassen. Geen goed idee dus. Ga voordat je gaat, gewoon een keer naar de toilet.
  2. Als je plast, neem dan de tijd en plas goed uit. Ga recht opzitten en ontspan je buik en benen. Ga niet persen, maar laat het plas vanzelf komen. Na het plassen kun je je bekken van voor naar achter kantelen en je blaas leeg schommelen. 
  3. Je kan voordat je gaat fietsen ervoor zorgen dat de bekkenbodem een goede basisspanning heeft. Dit doe je als volgt:
  • Ga op je rug liggen en buig je knieën.
  • Zet je voeten breed uit elkaar en laat je knieën opzij wijzen.
  • Trek je buik (navel) in en kantel je bekken. Je rug wordt hierdoor plat.
  • Til nu ook je billen op. Herhaal dit 5x 1-15 sec. Tijdens deze oefening spant je bekken vanzelf aan! ;) Hierdoor ontstaat er een juiste spanning.

Voel je je toch onzeker om onbeschermd op de fiets te gaan, dan kun je voor de zekerheid een Volcare slip dragen. Dit is mooi lingerie wat eruit ziet als normaal ondergoed, maar wel je urine opvangt en niet doorlekt. Fiets weer zelfverzekerd naar je bestemming!

Wanneer neem jij de fiets?