fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

3 - 4 min. read
06 mei, 2021

Veel vrouwen worden tijdens de overgang geconfronteerd met ongewild urineverlies, maar waarom? En wat kun je eraan doen?

Heeft de overgang invloed op het verliezen van urine?

Over het algemeen treedt de overgang tussen je 45ste en 55ste levensjaar op. Gemiddeld duurt deze periode 5 jaar, maar dit kan per vrouw verschillen.

Een bekend fenomeen tijdens de overgang zijn de opvliegers. Maar een minder besproken onderwerp is urineverlies tijdens de overgang. De overgang heeft invloed op het verliezen van urine door veranderingen van hormonen, namelijk minder oestrogeen.

Waardoor veroorzaakt de overgang het ongewild urineverlies?

De veranderende hormonen heeft invloed op:

  • De binnenbekleding van de plasbuis, deze wordt dunner. Dit zorgt ervoor dat de plasbuis minder goed afsluit.
  • Het weefsel rond de plasbuis wordt slapper en zijn minder goed doorbloed.

De bekkenbodem heeft een belangrijke rol bij ongewild urineverlies. Als je een stevige bekkenbodem hebt, hoeven de bovenstaande punten niet direct invloed te hebben op ongewild urineverlies.

Verschillende soorten incontinentie tijdens de overgang

Ongewild urineverlies, ook wel incontinentie genoemd bestaan in verschillende vormen. Je kunt last krijgen van stressincontinentie en urge-incontinentie tijdens de overgang.  Meer weten over verschillende soorten incontinentie?Lees dan deze blog.

Laat je leven niet bepalen door ongewild urineverlies!

Als. Je. Blieft. Laat je leven niet bepalen door ongewild urineverlies. Vaak horen wij dat mensen bepaalde activiteiten niet meer gaan ondernemen door het verliezen van ongewild urine. Zo heb je misschien wel last van ongewild urineverlies tijdens het sporten, een fietstocht of tijdens het doen van je boodschappen. Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje om te blijven doen wat je het liefst doet:

Tips bij ongewild urineverlies

  1. Praat erover. Ervaar jij dat je ongewild urine verliest? Waarschijnlijk wil je dit het liefst voor jezelf houden. Maar erover praten kan tot oplossingen leiden. Maak een afspraak met je huisarts. De huisarts kan behandelingen of oplossingen aandragen. Ga eventueel naar een bekkenbodem therapeut, zij kunnen je helpen om je bekkenbodem te verstevigen. Misschien helpt het je ook om het met een vriendin te bespreken, grote kans dat zij er mogelijk ook last van heeft (gehad). Erover praten is vaak een opluchting.
  2. Blijf positief. Zo’ n een op de drie vrouwen heeft te maken in haar leven met ongewild urineverlies. Dit kan tijdens of na de zwangerschap zijn, na een operatie of door het verouderingsproces. Met de juiste bescherming kun je genieten van de dingen die je het liefst doet.
  3. Probeer beschermingsmiddelen uit. Iedere vrouw heeft een eigen voorkeur betreft incontinentiemiddelen. De ene vindt een weggooibare incontinentie inlegger prettig en de ander vindt een wasbaar alternatief fijn. Probeer uit waar jij je het prettigst in voelt!
  4. Blijf genieten. Dit klinkt misschien zwaar, maar zorg ervoor dat je niet continu aan urineverlies denkt. Blijf de dingen doen die je leuk vindt, dit zorgt voor een goede afleiding.

Oplossingen bij ongewild urineverlies

Volcare is ontstaan om vrouwen te helpen die last hebben van ongewild urineverlies. Want ook als je last hebt van ongewild urineverlies mag je je vrouwelijk en mooi blijven voelen! Daar maken wij ons hard voor! Om deze reden verkoopt Volcare absorberende slips die urine opvangen maar er uitzien als normaal mooi ondergoed! Tevens draag jij bij een een schoner milieu als je deze slips draagt. Het is een duurzaam alternatief, ze gaan namelijk in de wasmachine in plaats van in de prullenbak.

Zoals eerder beschreven moet je beschermingsmiddelen vinden die bij jou passen. Ga op onderzoek uit en probeer uit waar jij je prettig in voelt, want dat verdien je!