fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

1 - 2 min. read
08 jul, 2020

Zijn Cranberry’s daadwerkelijk goed voor de blaas? Een gezonde blaas is belangrijk het kan veel irritaties voorkomen, maar wat werkt? 

Al van oudsher worden Canberry’s gebruikt als volksmiddel tegen urineweginfecties ook wel een blaasontsteking genoemd. Er zijn aanwijzingen dat deze rode besjes een remmende werking hebben op de aanhechting van bacteriën aan de blaaswand. Cranberryproducten hebben een mogelijke beschermende werking tegen een blaasontsteking. 

Het schijnt pas effectief te zijn als je tweemaal per dag cranberryproducten gebruikt. Let wel op welke Cranberryproducten je aanschaft. Sommige producten bevatten nauwelijks Cranberry’ s en veel suikers, denk aan sommige Cranberry sap uit de supermarkt. Kijk dus goed na op het etiket of je wel het juiste product te pakken hebt. 

Er zijn nog andere manieren om je blaas gezond te houden: 

  1. Drinken voldoende. Voor een gezonde blaas is het altijd belangrijk om dagelijks 1,5 tot 2 liter te drinken. Drink vooral water, afgewisseld met thee. 
  2. Ga niet te snel weer van het toilet af. Blijf nog even zitten en zorg dat je goed uit plast, zodat er geen urine in de blaas achterblijft.  
  3. Veeg van voor naar achteren af, zodat bacteriën uit de ontlasting niet bij de blaas terechtkomen. 
  4. Houd je plas niet te lang op. 
  5. Blijf je klachten houden bij het plassen, wacht dan niet te lang en bel de huisarts

Hopelijk heb je wat aan deze tips!