fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

2 - 2 min. read
08 jul, 2020

Herkenbaar? Je krijgt een appje van je vriendin met de tekst: ‘koffie doen?. ‘Lekker’ antwoord je al snel terug.

Heerlijk een bakje koffie, ’s morgens om wakker te worden, ’s middags samen met je vriendin om even bij te kletsen en ’s avonds na de maaltijd als dessert. Vaak blijft het niet bij één kopje koffie. Heel lekker, maar is dit wel zo gezond? Wat weet jij over koffie en de blaas?

‘Overactieve blaas’

Tuurlijk weet iedereen dat teveel cafeïne niet goed is. Het kan onder andere hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen veroorzaken. Niet iedereen is op de hoogtedat koffie irriterend kan zijn voor de blaas. Overmatig gebruik van koffie kan  een ‘overactieve blaas’ veroorzaken, ook wel ‘detrusor- instabiliteit’ genoemd. Een overactieve blaas uit zich in een plotse aandrang tot plassen én  soms met incontinentie.

Onderzoek over koffie en een overactieve blaas

Arya et al. (Arya, Myers, & Jackson, 2000) toonden in onderzoek daadwerkelijk aan dat inname van cafeïne een verband heeft met een overactieve blaas. Overmatig gebruik van cafeïne, dus koffie wordt daarom afgeraden. Cafeïne zit niet alleen in koffie maar ook in thee, cola, energiedrankjes, ijsthee, ga zo maar door! Tuurlijk is het drinken van één bakje koffie niet schadelijk, maar drink het wel met mate en geef je blaas daarmee wat rust!

Slips bij overactieve blaas

Deze slips zijn speciaal ontworpen voor vrouwen die wel eens last hebben van urineverlies. Ze bevatten een absorberend kruisje die druppels opvangen en niet doorlekken.

Invisible hipster stress incontinentie

Bronnen

Arya, L., Myers, D., & Jackson, N. (2000). Dietary caffeine intake and the risk for detrusor instability: a case-control study. Obstetrics & Gynecology.