fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

Menstruatiestring?

Draag jij ook altijd een string? En vind je het fijn om ook tijdens je menstruatie gewoon een string te kunnen blijven dragen? Lees dan even verder!

Wat is een menstruatiestring?

Een menstruatiestring is een string die je kunt dragen als je ongesteld bent. In de string zit een kruisje wat een inlegkruisje kan vervangen. Dit kruisje kan bloed en slijm opvangen. Dit kan door het vierlaags kruisje wat in de string verwerkt zit. Het kruisje zit vast in de string. Als je de string draagt voel je niet dat er wat ‘extra’s’ in zit. De menstruatiestring kun je op verschillende momenten dragen voor, tijdens en na je menstruatieweek.

menstruatiestring

Menstruatie string voor je menstruatie

Verwacht je komen de dagen ongesteld te worden? Dan is het handig om alvast deze absorberende string te dragen. De aankondiging van je menstruatie gaat vaak gepaard met wat afscheiding van slijm en vocht. De string kan deze afscheiding en de eerste druppels bloed opvangen. Vervolgens kan je een tampon, menstruatieslip of andere menstruatieproducten gebruiken.

Menstruatiestring tijdens je menstruatie

Als je menstrueert kan je de string als ‘back up’ gebruiken. Mocht je tampon of cup toch doorlekken, heb je nog een ‘back up’ in je string, waar je helemaal niks van voelt! Tijdens de dagen dat je dus hevig ongesteld bent voldoet de string dus als ‘back up’.

Menstruatiestring na je menstruatie

Het kan zijn dat je in de laatste dagen van je ongesteldheid af en toe nog eens wat verliest, maar niet zoveel meer dat een maandverband, tampon of menstruatieslip nodig is. De laatste dagen dat je ongesteld bent is deze string echt een uitkomst. Het kan de laatste ‘restjes’ bloed opvangen.

Menstruatie string bij afscheiding

De string is ook ideaal als je tijdens je menstruaties (overmatig) afscheiding verliest. Door de string kun je gedag zeggen tegen inlegkruisjes.

menstruatiestring

‘Reviews menstruatiestring’

‘ Als ik ongesteld ben draag ik deze string. Als ik ga sporten doe ik de string aan met een tampon. Ik vind het fijn om te weten als de tampon doorlekt ik nog wat extra’s in mijn string heb zitten. Echt zo’n uitkomst!’

– Lieke

‘ Ik wist niet dat dit bestond, tot ik op jullie Instagram kwam. Ik draag deze string gewoon dagelijks! Ik vind het echt fijn om te weten dat als ik afscheiding verlies, ik niet in een natte onderbroek rondloop. het voelt gewoon als een normale string’

‘Als ik weet dat mijn ongesteldheidsweek eraan komt, trek ik deze string uit de kast! Dan hoef ik meer te denken aan de irritante inlegkruisjes.’

‘Geen inlegkruisjes meer voor mij! Geweldig dit!’

Draag deze string als backup als ik ongesteld ben. Werkt super!’

‘Ik ben tennislerares en draag deze string standaard tijdens mijn lessen. Voor soms wat druppels urineverlies en voor en na mijn menstruatieweek, eigelijk altijd dus, haha!’

Naast menstruatiestring, ook menstruatieondergoed

Zoals hierboven beschreven is de string geschikt voor, tijdens als ‘backup’ en na je menstruatie. Er is ook menstruatieondergoed. Dit ondergoed is geschikt om back up maar kan je menstruatiebloed volledig op te vangen. Een tampon of cup is dan niet meer nodig. Het absorptievermogen kan variëren van 2-5 tampons. De menstruatieondergoed kan er zelfs heel mooi uitzien, bijvoorbeeld met kant! Er zijn verschillende modellen op de markt!

String ook voor urineverlies

De string is niet alleen geschikt rondom of tijdens je mentruatie, maar ook als je soms enkele druppels urineverlies. Urineverlies komt veel voor bij vrouwen na een bevalling. Veel vrouwen dragen standaard een inlegkruisje. Als je enkele druppels urine verliest kun je de string ook voor dit doeleinde gebruiken!

Probeer wat voor jou werkt!

Was dit de eerste keer dat je van een menstruatiestring gehoord had? Of had je wel eens wat voorbij horen komen? Probeer je mensturatie zo comfortabel mogelijk te maken en probeer wat voor jou werkt!

Nieuwsgierig naar de menstrauatiestring?