fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

Urineverlies ookwel, incontinentie genoemd

Incontinentie broekjes een handige uitvinding bij urineverlies. Urineverlies wordt ookwel incontinentie genoemd. Het is een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Zo’n 1 op de 3 vrouwen krijg in haar leven te maken met urineverlies. Dit fenomeen kan verschillende oorzaken hebben. Incontinentie kan ontstaan door verzwakking van de bekkenbodem. Dit kan het gevolg zijn van een zwangerschap of bevalling, maar ook door het ouderdomsproces. Het is fijn als je de juiste materialen hebt om te gebruiken bij urineverlies. Daarom geven wij hieronder verschillende opties van incontinentiematerialen en incontinentiebroekjes.

Verschillende incontinentiebroekjes

Loop de supermarkt binnen en je ziet verschillende soorten verpakkingen van incontinentie inleggers tot incontinentie broekjes. Het is fijn als je weet wat comfortabel zit en bij jou past. Het is daarom goed om verschillende merken en soorten domweg uit te proberen. Het probleem is al vervelend genoeg, dus zorg dat je je comfortabel voelt in het geen wat jij draagt!

Incontinentie verbanden

Er zijn verschillende materialen:

  • Incontinentie verbanden met plakstrip (voor lichtere vormen van incontinentie)
  • Incontinentie broekjes
  • Slips (voor de zware tot zeer zware incontinentie)

Incontinentie verbanden met plakstrip

De meeste mensen kennen de reguliere incontinentie verbanden, zoals de Tena lady’s. Deze inleggers zijn voor urineverlies te verkrijgen bij de drogist, apotheek en zelfs in supermarkten. Er bestaan verschillende absorptie niveaus voor licht tot zware urineverlies. Ze zijn gemakkelijk te vervangen. Het nadeel is dat deze kunnen verschuiven tijdens het slapen of sporten en belastend zijn voor het milieu.

Incontinentie broekjes

Incontinentiebroekjes ook wel incontinentiepants genoemd zijn vaak bedoeld voor zwaar tot zeer zware incontinentie. Deze incontinentiebroekjes zijn te verkrijgen bij de drogist, apotheek en ook in supermarkten. Bij deze broekjes zijn een vervanging van je ondergoed. Het voordeel is dat het niet schuift, wel zijn ook deze broekjes belastend voor het milieu.

incontinentie broekje

Wasbare incontinentie slips

Incontinentieslips zijn nog niet zo lang op de markt en daarom nog niet zo bekend, maar zeker wel effectief. Bij dit ondergoed hoef je geen inlegger meer in. Een lekvrije laag is in het ondergoed verwerkt. De slip is dus lekvrij en ziet er uit als een normale onderbroek. Het voordeel is dat er niks in de onderbroek schuift en niet geheel onbelangrijk: het er ook nog eens mooi uit! Het ondergoed kun je gemakkelijk na gebruik wassen en opnieuw aandoen. Het proberen waard toch?

Hoe werken wasbare incontinentiebroekje?

Het ondergoed bestaat uit vier lagen wat urine opvangt en niet doorlekt. Het voelt tevens droog aan. Het broekje gooi je na gebruik in de was. Het is daarom handig om een aantal extra van deze broekjes te hebben. Na het wassen kun je ze weer opnieuw dragen. Er zijn verschillende soorten absorptie niveau’s. Er zijn verschillende soorten incontinentie. Het ondergoed is uitermate geschikt als je last hebt van stress incontinentie. Dit ondergoed geeft jou een veilig en tevens comfortabel gevoel. MediReva een site voor hulpmiddelen schreef een mooi artikel over dit ondergoed, deze kun je hier lezen.

Welk materiaal past bij jou?

Het beste is om verschillende materialen uit te proberen en te gaan ondervinden welk materiaal goed bij jou past. Voor iedereen kan dit verschillend zijn. Zoek uit wat voor jou comfortabel en veilig is. Succes met de zoektocht!