fbpx

✓ Bestelling 1-4 werkdagen in huis

✓ Gemaakt in de EU

✓ 2500+ tevreden klanten

✓ Gratis verzending boven 30,-

Een anti doorlek onderbroek? Wat is dat precies? Ideaal voor als je wel eens last van urineverlies of ongesteldheid. Lees vooral even verder!

Anti doorlek onderbroek

Een anti doorlek onderbroek wordt ook wel lekvrije slip, lekvrije onderbroek, absorberend ondergoed of absorberende slip genoemd. Er zijn veel benamingen voor een anti doorlek onderbroek. Deze slip kun je voor verschillende doeleinde gebruiken, zoals bij ongewenst urineverlies, menstruatie of bij overmatige afscheiding.

Hoe werkt een anti doorlek onderbroek?

Een anti doorlek onderboek ziet eruit als normaal ondergoed. Alleen zit er in het ondergoed een onzichtbaar kruisje. Deze kan vloeistoffen opvangen. Dit kruisje bestaat uit verschillende lagen. Een laag waar vocht snel intrekt, een laag wat absorbeerde en een laag wat lekvrij is. Het vocht kan dus niet naar de ‘design’ laag gaan. Zo blijf je slip droog.

  1. Laag 1: Als urine, bloed of afscheiding op de eerste laag valt, trekt dit snel in en gaat naar de absorberende laag. De eerste laag droogt gemakkelijk. Zo loop je niet in een natte onderbroek.
  2. Laag 2: De absorberende laag heeft een sterk absorberend vermogen. De absorptie niveaus verschillen per onderbroek, zo heeft de string minder absorberend vermogen dan de slip. De hipster variant zit er tussen in. De slips kunnen tot ongeveer 35 ml opvangen.
  3. Laag 3: Dit is de lekvrije laag. Deze laag beschermd de onderboek dat deze niet nat wordt. Het houdt vocht tegen.
  4. Laag 4: Dit is het ondergoed design. Dus je gewone onderbroek

Hoe zit een anti doorlek ondergoed eruit?

Een antidoorlek onderbroek ziet eruit als een normale onderbroek. Je ziet aan de buitenkant niet dat het ondergoed een absorberend kruisje bevat. Het kruisje zit vast genaaid in het ondergoed. Het ondergoed vervangt een inlegger, maandverband of inlegkruisje. Dit is ideaal, want vaak blijven deze inleggers niet goed op hun plek zitten, is het niet ademend en zijn ze tevens niet goed voor het milieu.