fbpx

✓ Vandaag voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

✓ Bestelling boven de €30,- gratis verzending

✓ 1000+ tevreden klanten gingen je voor

Liselotte Volkers
2 - 2 min. leestijd
25 mei, 2021

Wij krijgen vaak de vraag hoe het ondergoed precies werkt? Want hoe kan het dat dit ondergoed jou beschermd tijdens je menstruatie of het verliezen van urine? In deze blog leggen wij dit graag aan je uit!

Hoe groot is het absorberende kruisje?

Het ondergoed heeft een absorberend kruisje. Het hangt af van welk model je besteld hoe groot het kruisje is. Bij het kanten ondergoed (full lace), is het kruisje van boven aan tot aan midden van de bilnaad aanwezig. Het katoenen ondergoed heeft een iets lager kruisje. Deze is te vergelijken met het formaat van een maandverband. Het is afhankelijk welke grootte bij jou past afhankelijk van het (bloed of urine) verlies.

Hoe werkt het absorberende kruisje in het ondergoed?

Volcare is lange tijd bezig geweest met verschillende specialisten op het gebied van textiel en met zorgprofessionals om tot een uniek goed werkend design kruisje te komen die ook nog eens comfortabel zit.

Het kruisje bestaat uit drie functionele lagen en een laag die het design bepaald.

  1. Top laag- Deze laag ligt het dichtbij de huid en transporteert vloeistoffen gemakkelijk naar de absorberende laag en droogt zeer snel! Zo loop jij niet in een natte slip rond.
  2. Absorberende laag- Deze laag heeft een zeer snel absorberend vermogen maar zorgt er ook voor dat de vloeistoffen worden verdeeld over de absorberende pad, zodat niet alles op een plek blijft zitten.
  3. Lekvrije laag- Deze laag is waterdicht en houdt dus vloeistoffen tegen, zo blijft je broek droog! Het is waterdicht maar ademt wel ;)
  4. Design laag- Deze laag is aan de buitenkant zichtbaar en bestaat uit katoen.

1. Vochtdoorlatend

2. Snel absorberend

3. Beschermende laag

4. Katoen design

Deze lagen zorgen ervoor dat jij mooi ondergoed kan blijven dragen en tegelijkertijd veilig en zelfverzekerd kan voelen.  

Bekijk assortiment menstruatieondergoed

Bekijk assortiment incontinentieondergoed